lauantai 17. syyskuuta 2011

Syksy jatkuu

Syksyn tuloon on jotenkin tottunut. Mielialakin on pysynyt paremmin hallinnassa. Arki kulkee tuttua uraansa. Pojat käy koulussa ja minä kolmena päivänä viikossa kuntouttavassa työtoiminnassa. Tällä hetkellä viihdyn elämässäni. Toisaalta pitäisi miettiä tulevaisuutta jne., mutta nyt en halua ahdistua siitä.

Kohta kolme viikkoa kestänyt yskäkin alkaa onneksi pikkuhiljaa helpottaa. Enkä tällä kertaa sentään yskinyt kylkiluitani rikki.



Rahaakin on taas mennyt. Hankin itselleni uudet silmälasit. Tarjouksesta toki tottakai. Edelliset olikin jo kolme vuotta vanhat. Voimakkuudet eivät muuttuneet, mutta vanhoissa linsseissä oli jo niin naarmuja ja optiikka kuulemma mennyt niin huonoksi, että haittasi näkemistä. En ymmärrä miten nykyisin mainostetaan joka paikassa silmälasien olevan halpoja. Kyllähän halpoja laseja löytyy, jos niissä ei tarvitse olla paljon vahvuuksia tai muuta käsittelyjä. Todella huononäköinen ei vain tee sellaisilla mitään. Ärsyttää. Näköaisti on minulle niin tärkeä, että haluan kunnolliset silmälasit. Kieltämättä myös ulkonäkö vaikuttaa, en halua laseja, joissa on sentin paksuiset linssit. Menisin kyllä silmäleikkaukseen, jos vain olisi rahaa. Toisaalta kun ajattelee kaikkia rahoja, jotka silmälaseihini ja piilolinsseihini on vuosien varrella mennyt. (Sain silmälasit ja siitä on aika monta vuotta.) Ikänäköä ei vielä ole. Odotankin innolla moniteholinssejä.

Silmälasien valinta itsessään oli miellyttävä kokemus. Näöntarkastus sujui joutuisasti. Ensimmäistä kertaa minulle annettiin kertakäyttöiset piilolinssit kehysten valintatilaisuudessa. Oli hieno tunne, kun oikeasti näki miltä silmälasit näyttävät päässä. Liikkeessä oli myös kamera, jolla olisi voinut kuvata itseään ja sitten vertailla kuvia. Sitä en kokeillut. Nyt olen käyttänyt uusia lasejani melkein viikon ja olen ihan tyytyväinen. Enää ei tarvitse siristellä ja päänsärky on poissa. Peilikuvaankin alan tottua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti