sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Hyviä päiviä

Viime aikoina päivät ovat tuntuneet hyviltä. Aurinko on paistanut ainaisen vesisateen sijasta. Syksy on näyttänyt värikkäät puolensa. Olen yrittänyt nauttia näistä hetkistä. Uloskin olen saanut itseni muutenkin kuin lyhyesti kissan kanssa.





Vanhempi poika oli pari päivää poissa koulusta. Pientä oksennustautia onneksi vain. Toisena päivänä olisi oikeastaan voinut mennä kouluun, mutta poika halusi levätä. Minullakin oli vapaapäivä. Meillä oli oikein mukava ja rauhallinen kotipäivä. Oli mukava olla vaihteeksi kahden. Joskus minusta tuntuu siltä, etten ehdi olla tarpeeksi kummankin pojan kanssa. Varsinkin tämä vanhempi tuntuu joskus jäävän arjen pyörityksen jalkoihin. Poika on jo niin iso, ettei kaipaa äidin seuraa kaikenaikaa. Nuorempi kaipaa paljon apua kouluhommissa ja siinä samalla on helppo jutella kaikesta muustakin. Pyysin poikaa opettamaan minulle Xboxilla pelaamista. Siitä on ollut puhe aikaisemminkin. Pojilla on joitakin minustakin kiinnostavia pelejä. Joskus olemmekin jotain yhdessä pelanneet ennenkin. Pelaaminen ei ole ihan yksinkertaista, jos ei kunnolla hallitse tarvittavia näppäimiä. Meillä oli ihan hauskaa. Poika sai päteä ja minäkin opin jo jotain.



Lähellä kotiamme on menossa pari tietyötä. Isompi kehätien työmaa käynnistyi jo viime vuonna ja sen pitäisi valmistua ensi vuonna. Lähempänä on tämä kesä kaivettu jotain vesi- ja viemäriputkia. Alan pikkuhiljaa kyllästymään ainaiseen kulkuväylien muutoksiin ja isojen työkoneiden jyrinään. Toivottavasti lopputulos on edes hyvä.
 

Kävimme tällä viikolla jättämässä pojille passihakemukset. Pojat eivät tietenkään suostuneet kaupunkireissulle yhtäaikaa. Kävimme siis kaksi kertaa valokuvassa ja poliisilaitoksella. Nuorempi oli hieman harmissaan, koska hän ei saanut vielä antaa sormenjälkiä. Vanhempi oli tyytymätön passikuvaansa. Virkailija totesi siihen, ettei ole koskaan tavannut ketään passikuvaansa tyytyväistä. Minä kävin myös uusimassa passini joku aika sitten. Olen kyllä sitä mieltä, että minun passikuvani on kyllä kauhein kaikista kolmesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti