perjantai 7. lokakuuta 2011

Arkipäiviä


Viikko on taas loppusuoralla. Päivät menevät menoaan pelottavalla vauhdilla. Vasta oli kevät ja nyt on kohta talvi. Pojilla on vielä viikko koulua ennen syyslomaa.

Maanantaina kävin katsastuttamassa auton. Nyt oli peräti useampi päivä ennen katsatusajan loppua. Olen iloinen, että tässä kaupungissa katsastus maksaa huomattavasti vähemmän kuin jossain muualla. Autovanhus meni läpi. Olen kiitollinen, että se on pysynyt niinkin hyvässä kunnossa. Kilometrejä on ikään nähden vähän, mutta peltiä on paikkailtu pariinkin otteeseen. Toivon, että auto pysyy kunnossa jatkossakin. Vaihtoon ei ole varaa ja auto on kuitenkin meidän liikkumiselle aika tarpeen. Välillä tosin mietin autoilun vähentämistäkin.

Pihalla olen vähän tehnyt syyshommia. Onneksi pihahommia ei ole paljon. Valtava rastasparvi ole parina päivänä syömässä pihapihlajista marjoja. Mummi pelkäsi, ettei tilhille jää yhtään. Marjoja kuitenkin jäi vielä jonkun verran. Tänään näin pihlajassa punatulkkuparin. Kissa on ollut tohkeissaan. Se kiertää ikkunasta toiseen ja käkättää linnuille.


Vanhempi poika toi koulusta viestin opettajilta. Luokan pojat ovat sekaantuneet aika ikävään kiusaamisjuttuun. Opettaja puhui tästä jo syksyn vanhempainillassa. Jutussa tuntuu olevan muutama pääpukari ja muu poikalauma seuraa perässä. Tällä luokalla on ollut samantapaista ongelmaa aikaisemminkin. Silloinen uhri on muuttanut pois luokalta ja nyt tilalle on tullut uusi. Vanhempana on todella ikävä kuulla tälläisestä. Puhuin pojan kanssa asiasta vakavasti, mutta en tiedä miten asia meni perille. Olen sivukorvalla kuunnellut pojan ja kavereidensa juttuja. Niissä ei esiinny erityisempiä puheita tästä kiusatusta ja tässä aikaisemmasta tapauksessa puheet olivat toista luokkaa. Toivottavasti saisivat koulussa asiat selviksi.

Joulukin on tulossa. Kävimme poikien kanssa Prismassa ja siellä oli jo esilla luumumarmeladia ja glögiä. Ovat liikkeellä hyvissä ajoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti