sunnuntai 5. elokuuta 2012

Lomalta paluu


Torstaina illalla palasimme kymmenen päivää kestäneeltä kotimaan reissulta. Kävimme vanhempieni luona Tampereella, mummulassa Vilppulassa ja toisen siskoni luona Karkkilassa, josta teimme myös päivän retken Helsinkiin toisen siskoni luo. Oli mukava reissu, mutta oli ihan mukava tulla myös kotiin. Sukulaisia oli mukava nähdä ja viettää yhteistä aikaa. Kävimme myös Särkänniemessä vanhemman pojan kanssa. Nuorempi ei halunnut lähteä. Äidin kanssa kävin asuntomessuilla ja siskojen kanssa kävimme Korkeasaaressa. Ihmisiä ja tapahtumia on taas pitkäksi aikaa ihan tarpeeksi.


Pojilla alkaa huomenna viimeinen täysi lomaviikko. Minäkin olen tänä kesänä tuntenut olevani lomalla. Mieliala on pysynyt ihan hyvänä suurimman osan ajasta ja ajatukset ovat pysyneet hyvin kasassa. En ole stressannut tulevaisuuttakaan kovin paljon.

Päivärytmiä pitää alkaa siirtää talviasetuksille. Varsinkin vanhemmalla pojalla tuntuu nukkumaanmenoaika siirtyneen varsin myöhäiseksi. Pojille pitäisi myös hankkia uutta vaatetta ja isommat kengät kummallekin. Varsinaisia koulutarvikkeita heille ei kuulemma tarvitse ostaa. Reputkin ovat vielä ihan hyvät. Vaatteissa on kyllä rahanmenoa ihan tarpeeksi. Itselleni tuskin pystyn mitään nyt hankkimaan.

Siskon kissa viihtyi meidän laukuissamme.
Oma opiskeluni alkaa syyskuun alussa. Pikkuisen jännittää. Perjantaina kävin Typissä työvoimaohjaajani luona. Toiveissa olisi saada opintoihin sitä omaehtoisen koulutuksen tukea. Toivon sitä todella, mutta olen päättänyt lähteä kouluun vaikka en sitä saisikaan. Raha olisi entistä tiukemmassa, mutta ilman nykyisen kaltainen tilanne ei johda yhtään mihinkään. Koulutuksen avulla voisi olla edes jotain mahdollisuutta muuttaa sitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti