perjantai 24. elokuuta 2012

Syksyä ilmassa


Koko viikon on ollut jotenkin saamaton olo. Pojat ovat päivisin koulussa ja minä kotona. En ole saanut kehiteltyä itselleni mitään järkevää tekemistä. En ole vielä saanut itseäni soputumaan aikaisten aamuherätysten vaatimaan aikaiseen nukkumaanmenoon. Päivät tuntuvat lipuvan ohi väsymyksen sekaisessa sumussa. Ilman järkevää tekemistä torkahdan jossakin vaiheessa hetkeksi ja heräämiseen menee oma aikansa. Pian pojat tulevatkin jo koulusta ja minulta on mennyt mahdollisuus rauhalliseen tekemiseen.

Tänään olen ollut jotenkin pirteämpi.

Ensi viikon kun vielä saisi tehtyä ja puuhattua kaikenlaista. Opiskeluni alkavat 3.9. Jännittää ja pelottaa vähän. Enimmäkseen olen kuitenkin ihan innoissani. Olen yrittänyt varautua muutokseen, minkä opiskelu väistämättä tuo elämäämme. Kaikkeenhan ei voi etukäteen varautua, mutta toivon parasta.

Olin vanhemman pojan kanssa viikko sitten Espoossa Weekend Festivaaleilla. Kyseiset festarithan sai paljon huomiota aiheuttamansa järjettömän ruuhkan ja huonojen järjestelyjen vuoksi. Onneksi meillä pojan kanssa oli hyvä säkä ja pääsimme paikalle ennen liikenteen jumittumista. Näimme kaikki mitä poika halusikin, joten olemme tyytyväisiä reissuun. Minä en hirveästi välitä kyseisten artistien musiikista, mutta olivat ne esitykset ihan hienoa katsottavaa. Mielenkiintoista oli myös seurata toisia ihmisiä. Syömistä ei saatu, koska emme jaksaneet jonottaa. Poislähtö oli hivenen hankalampaa liikennekaaoksen, pimeyden ja toimimattomien puhelinyhteyksien vuoksi. Onneksi olimme sopineet summittaisen ajan paluukyydille ja vielä löysimmekin sen. Emme siis olleet hankaluuksissa, mutta uskon joidenkin olleen. Tilanteesta on minusta vaikea saada kuvaa pelkkien lehtijuttujen perusteella. Nuorempana tuli minunkin käytyä kaikenlaisilla festareilla, mutta kieltämättä tämä kokemus oli erilainen. Olin myös hyvilläni, etten suostunut päästämään poikaa sinne yksin.

Lauantaille meillä ei ollutkaan enää lippuja. Nuorempi poika oli myös mukana reissussa ja tarkoitus oli tehdä lauantaina jotain kivaa yhdessä. Nuoremmalla oli kuitenkin niin nuhainen olo, että vietimme päivän rauhallisissa merkeissä seurustellen kyläpaikan sukulaisten kanssa. Sunnuntaina tulimme kotiin. Ja tämä viikko on tosiaan ollut jotenkin ankea.

4 kommenttia:

  1. Meikänkin tuli oltua festareilla isomman tytön kanssa: punkkia ja muuta vaihtoehtorokkia.
    Sinulle on tunnustus blogissani :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä, ankeaa on kun puoliso on töissä ja lapset koulussa eikä itsellä ole sitä järkevää tekemistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Eikä työttömyyttä kokematon voi ymmärtää päivien tyhjyyttä. Mullekin on monta kertaa sanottu, että kyllä olisi ihana kun olisi paljon vapaa-aikaa. Työssäkäyvä ei usko, että työttömyys ei ole vain vapaa-aikaa.

      Poista