sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Myöhäiset illat, aikaiset aamut


Nukkuminen on oikeastaan parasta mitä on. Vuosien varrella olen kärsinyt unettomuudesta aina välillä. Jossain vaiheessa en jaksanut tehdä muuta kuin nukkua. Lapsista nuorempi oli pienenä huono nukkuja ja rauhattomat yöt veivät myös minun voimani.

Takana on koulujuttujen suhteen tiukka pariviikkoinen. Varsinkin tämä viikko oli kauhea, kun jouduin tekemään kirjoitushommia yötä myöten saadakseni ne valmiiksi ajoissa. Unenpuute oli melkoinen. Osa päivistä olikin aika tokkuraisia. Tämä viikonloppu onkin sitten otettu univelkaa takaisin ihan kiitettävästi.

Koulustressin huomasin vaikuttavan myös unen laatuun. Nukahtaminen oli vaikeaa ja saatoin heräillä yöllä monta kertaa.

Unen määrässä ongelmia tuottaa minulle myös iltavirkkuus. Olen aina ollut iltapainotteinen ihminen. Monesti vaikka päivällä olisikin vetämätön olo, niin illan tullen virkistyn ja työkin sujuu hyvin. Arkiaamuina herätys on kuitenkin jo klo 6.15, jotta aamut sujuisivat edes jotenkin. Riittävän unen takaamiseksi illlalla pitäisi malttaa mennä ajoissa nukkumaan. Tämä tuottaa välillä ongelmia.

Onneksi opinnoissa on alkamassa nyt hieman kevyempi vaihe. Toivon mukaan. Toivottavasti osaisin myös nukkua paremmin. Hyvin nukuttujen ja tarpeeksi pitkien unien jälkeen olo on aina niin hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti